Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

21. Међународни научно-стручни скуп "Информационе технологије 2016"

Датум објаве: 26.02.2016 11:50 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


Међународни научно-стручни скуп ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 2016, одржаће се од 29. фебруара до 5. марта 2016. године на Жабљаку у организацији Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе. Свечано отварање Скупа је 29. фебруара у 17 часова у сали хотела "Горске очи".

Циљ Скупа је свеобухватно и мултидисциплинарно сагледавање актуелности у области информационих и комуникационих технологија кроз презентације оригиналних ауторских радова, пројектних рјешења, актуелних тема и иновација. Организатор се трудио да, поред рада на рецензирању и класификацији 70 ауторских радова, одаберу теме пленарних предавања, панела округлих столова и радионица, уз избор релевантних учесника, како би се на конференцији разматрали најактуелнији моменти у развоју ИЦТ-а.
Покровитељи Скупа су Министарство за информационо друштво и телекомуникације, Министарство науке, као и значајан број домаћих компанија.

Поред презентације истраживања и иновативних рјешења првог БИО-ИЦТ центра изврсности у Црној Гори који је суорганизатор овогодишње конференције одржаће се и округли сто на тему "Биоинформатика – стварност и будућност у Црној Гори".
У оквиру Скупа биће одржани панели Иновативна рјешења првог БИО ИЦТ центра изврсности у Црној Гори, "Изазови и перспектива еУправе у Црној Гори", ИоТ Цлоуд рјешења за потребе БИОИЦТ-а, Биомониторинг шкољки, Смарт Специализатион стратегиц девелопмент, Смарт анд Прецисион Агрицултуре, А Неw Аппроацх то тхе Деливерy оф Публиц Сервицес Тхроугх тхе Усе оф Цлоуд Цомпутинг.

Наставак добре праксе од прошле године је активно укључивање студентске популације у раду конференције организовањем активности посвећених студентима. Заједно са студентским асоцијацијама сва три црногорска универзитета организован је долазак студената и њихово активно учешће у програму који се састоји од низа презентација и предавања: Конкурса за националне стипендије за изврсност за суфинансирање мастер, Греен ИЦТ,"Бее Хаппy" - Први хардверски стартуп из Црне Горе, Дигитализуј.ме, доМЕн, Будућност технолошког инкубатора у Црној Гори спрега између факултета и привреде, Фрееланцер у Црној Гори, Будућност ИЦТ-а је сада.

Као и ранијих година, биће омогућено да шира стручна јавност и сви заинтересовани прате и учествују на Скупу преко Интернета, путем видеоконференције преко званичног сајта www.ит.ац.ме. На овај начин, користећи технологије које се промовишу, овај скуп ће бити отворен и доступан што већем аудиторијуму.


Организатори очекују преко 200 учесника и надају се да ће учесници са овогодишњег Скупа, као и ранијих година, са Дурмитора понијети успомене на незаборавна дружења, излете, забаве и размјену знања и искустава.