Manja slova Veća slova RSS

>

21. Međunarodni naučno-stručni skup "Informacione tehnologije 2016"

Datum objave: 26.02.2016 11:50 | Autor: MIDT

Ispis Štampaj stranicu


Međunarodni naučno-stručni skup INFORMACIONE TEHNOLOGIJE 2016, održaće se od 29. februara do 5. marta 2016. godine na Žabljaku u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Svečano otvaranje Skupa je 29. februara u 17 časova u sali hotela "Gorske oči".

Cilj Skupa je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija kroz prezentacije originalnih autorskih radova, projektnih rješenja, aktuelnih tema i inovacija. Organizator se trudio da, pored rada na recenziranju i klasifikaciji 70 autorskih radova, odaberu teme plenarnih predavanja, panela okruglih stolova i radionica, uz izbor relevantnih učesnika, kako bi se na konferenciji razmatrali najaktuelniji momenti u razvoju ICT-a.
Pokrovitelji Skupa su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo nauke, kao i značajan broj domaćih kompanija.

Pored prezentacije istraživanja i inovativnih rješenja prvog BIO-ICT centra izvrsnosti u Crnoj Gori koji je suorganizator ovogodišnje konferencije održaće se i okrugli sto na temu "Bioinformatika – stvarnost i budućnost u Crnoj Gori".
U okviru Skupa biće održani paneli Inovativna rješenja prvog BIO ICT centra izvrsnosti u Crnoj Gori, "Izazovi i perspektiva eUprave u Crnoj Gori", IoT Cloud rješenja za potrebe BIOICT-a, Biomonitoring školjki, Smart Specialization strategic development, Smart and Precision Agriculture, A New Approach to the Delivery of Public Services Through the Use of Cloud Computing.

Nastavak dobre prakse od prošle godine je aktivno uključivanje studentske populacije u radu konferencije organizovanjem aktivnosti posvećenih studentima. Zajedno sa studentskim asocijacijama sva tri crnogorska univerziteta organizovan je dolazak studenata i njihovo aktivno učešće u programu koji se sastoji od niza prezentacija i predavanja: Konkursa za nacionalne stipendije za izvrsnost za sufinansiranje master, Green ICT,"Bee Happy" - Prvi hardverski startup iz Crne Gore, Digitalizuj.me, doMEn, Budućnost tehnološkog inkubatora u Crnoj Gori sprega između fakulteta i privrede, Freelancer u Crnoj Gori, Budućnost ICT-a je sada.

Kao i ranijih godina, biće omogućeno da šira stručna javnost i svi zainteresovani prate i učestvuju na Skupu preko Interneta, putem videokonferencije preko zvaničnog sajta www.it.ac.me. Na ovaj način, koristeći tehnologije koje se promovišu, ovaj skup će biti otvoren i dostupan što većem auditorijumu.


Organizatori očekuju preko 200 učesnika i nadaju se da će učesnici sa ovogodišnjeg Skupa, kao i ranijih godina, sa Durmitora ponijeti uspomene na nezaboravna druženja, izlete, zabave i razmjenu znanja i iskustava.