Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

YоуТубе до краја године постаје нова друштвена мрежа?

YоуТубе до краја године постаје нова друштвена мрежа?
Датум објаве: 26.08.2016 15:34 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


Пројекат интерно назван Бацкстаге могао би већ ове јесени да понуди YоуТубе у новом "оделу".

Гоогле је годинама покушавао да направи друштвену мрежу која ће бити достојан "противник" пре свега Фацебооку, али и Тwиттеру, као и другим платформама. Помопозно најављивани пројекти углавном су завршавали као подбачаји и(ли) тотални промашаји и то је једини сегмент у којем је Гоогле уредно бележио хроничне неуспехе. Али, то не значи да су у Гооглеу одустали од покушаја да направе "праву" друштвену мрежу, која ће на глобалном нивоу моћи да конкурише и највећим играчима. Кад већ не иде с новим платформама, можда да се опроба са модификацијом постојећих, а избор је, по свему судећи, пао на YоуТубе.

Многи ће приметити како YоуТубе и сада, осим што је најпопуларнија платформа за објаву и дељење видео садржаја има и доста функција друштвене мреже. Међутим, то изгледа није довољно, јер према писању ВентуреБеат портала, пројекат назван Бацкстаге требало би да трансформише YоуТубе у класичну друштвену мрежу. Корисници ће тако моћи да објављују кратке постове, фотографије, анкете и слично у облику какав већ отприлике имамо на Фацебооку и Тwиттеру. Циљ је, наравно, да корисници остану на YоуТубеу и када имају "нешто да кажу", а не да своје објаве пишу по другим друштвеним мрежама.

Неке од ових функција, сложићемо се, већ постоје на YоуТубе каналима, али очигледно је намера да се све заједно редизајнира и учини много активнијим него што је то сада случај. Након неуспелог експеримента с Гоогле+ интеграцијом на YоуТубе вероватно су и у Гооглеу схватили да им треба нешто што ће кориснике што дуже задржати на YоуТубеу, а да није реч само о гледању видео записа. Наравно, видео и даље остаје темељ YоуТубе постојања, али Бацкстаге доноси и нове могућности.

Извор: б62.нет