Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Мицрософт спрема конкуренцију Апплеовим иМац рачунарима

Мицрософт спрема конкуренцију Апплеовим иМац рачунарима
Датум објаве: 26.08.2016 15:28 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


Гласине кажу да Мицрософт ради на Сурфаце алл-ин-оне рачунару којим ће на тржишту конкурисати Апплеовим иМацовима.

Након хибридног уређаја Сурфаце Про, Мицрософт је прошле године изненадио кориснике представљањем првог преносног рачунара Сурфаце Боок. Многи технолошки новинари прогласили су овај уређај једним од најбољих лаптопова на свету.

Након представљања овог преносног рачунара, дуго су кружиле гласине о Сурфаце телефону на којем Мицрософтови инжењери наводно раде већ неколико година. Међутим, с обзиром на стање на тржишту и (не)популарност мобилних Wиндоwс телефона, питање је да ли ће ова компанија заиста представити овај смартфон.

Уместо паметног телефона, чини се да би Мицрософт ускоро могао да најави десктоп рачунар. Гласине кажу да је у припреми Сурфаце АИО (АИО – рачунар чије се компоненте не налазе у посебном кућишту, већ су смештене уз монитор) с којим ће на тржишту конкурисати Апплеовим иМацовима.

Иако неке информације говоре да Мицрософт планира да представи овај рачунар током трећег квартала, чини се да ће ипак сачекати доступност нове генерације Интелових процесора (Кабy Лаке) које би требало да буде уграђен у Сурфаце АИО, али и у нову генерацију Сурфаце Боока.

Спецификације овог рачунара, попут величине екрана (иМац има 21,5 и 27-инчне екране, тако да и од Мицрософта могу да се очекују модели с 27-инчним екранима), процесора, графике и слично још нису познате, али је на основу примера Сурфаце Боока који долази са јаким хардвером (и великом ценом), могуће претпоставити да ће Мицрософтов први десктоп рачунар бити хардверски моћан уређај с ценом која неће бити за свачији џеп.

Званичних информација из ове компаније, наравно, нема, па корисницима преостаје једино да се надају да су ове гласине истините и да ће до краја године Мицрософт заиста представити Сурфаце алл-ин-оне рачунар.

Извор: б62.нет