Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

НАЈАВА: Свечано отварање ИНФОФЕСТА 2016

НАЈАВА: Свечано отварање ИНФОФЕСТА 2016
Датум објаве: 23.09.2016 09:29 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


ИНФОФЕСТ 2016 - XXИИИ Фестивал информатичких достигнућа, који се одржава под слоганом "Wондроус кеy - Чудесни кључ", биће свечано отворен у недјељу, 25. септембра у 20 часова, на платоу испред хотела "Авала&Виллас" у Будви.

ИНФОФЕСТ ће свечано отворити потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације, проф. др Вујица Лазовић.

ИНФОФЕСТ је већ деценијама најзначајнија регионална манифестација из области информационо комуникационих технологија, која ће и ове године угостити више од 1.000 појединачних учесника - представника државних органа, јавних предузећа, образовања, финансијских институција, сектора енергетике, телекомуникационих оператора и других великих привредних система, а представиће се и преко 40 најзначајних компанија, институција и организација из земље и свијета.

На овогодишњем ИНФОФЕСТ-У, Министарство за информационо друштво и телекомуникације биће носилац регионалног панела на тему "Дигитално друштво и оперативни домети електронске управе", као и сесије "Сајбер безбједност је заједничка одговорност", презентације "Опен соурце у Црној Гори – изазови и могућности", панел дискусије "Поступак дигитализације, ослобађање спектра дигиталне дивиденде и аукција спектра" и округлог стола “Дигитална трансформација индустрија и изградња дигиталних предузећа”. Министарство за информационо друштво и телекомуникације ће по први пут на ИНФОФЕСТ-у имати свој изложбени пункт.

Фестивал информатичких достигнућа је најзначајнија манифестација овог типа у региону и одлуком Владе Црне Горе проглашен је манифестацијом од државног значаја.

ИНФОФЕСТ организује Министарство за информационо друштво и телекомуникације.

Фестивал траје до 1. октобра.


Министарство за информационо друштво и телекомуникације