Manja slova Veća slova RSS

>

Izjava potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujice Lazovića za portal Analitka

Izjava potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujice Lazovića za portal Analitka
Datum objave: 28.09.2013 14:08 | Autor: MIDT

Ispis Štampaj stranicu


„Naročito raduje što smo uvijek uspijevali da održimo kontinuitet i kvalitet INFOFEST-a na visokom nivou, iako nam okolnosti opšteg tipa ponekad i nijesu išle na ruku. Prisjetićemo se da je ovaj Festival nekih godina praktično bio jedino mjesto na kojem su naši stručnjaci mogli da vide i čuju nešto o najnovijim trendovima u oblasti ICT. „ kazao je za Portal Analitika prof. dr Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije povodom sjutrašnjeg otvaranja jubilarnog INFOFEST-a.

„Dvadeset godina INFOFEST-a predstavlja značajan jubilej za Crnu Goru. Ima više razloga zbog kojih ovo kažem. Prije svega, INFOFEST je u ovih dvadeset godina neprestano rastao, dostižući dimenzije koje sada ima i danas sa razlogom nosi epitet najznačajnijeg skupa ovog tipa u regionu. INFOFEST je odavno postao centralno mjesto okupljanja svih onih koji se bave informacionim tehnologijama, kako na našim prostorima, tako i u regionu. Zato, s pravom možđemo reći da dvadeset godina INFOFEST-a predstavlja veliki jubilej crnogorske informatike. -naglasio je prof. dr Vujica Lazović.


Govoreći o INFOFEST ideji prof. dr Vujica Lazović je kazao:

-Želio bih ovom prilikom posebno da naglasim, kao neko ko je dugo godina dio INFOFEST ideje, prvo kao član Stručnog, a kasnije i Upravnog odbora, da me naročito raduje što smo uvijek uspijevali da održimo kontinuitet i kvalitet INFOFEST-a na visokom nivou, iako nam okolnosti opšteg tipa ponekad i nijesu išle na ruku. Prisjetićemo se da je ovaj Festival nekih godina praktično bio jedino mjesto na kojem su naši stručnjaci mogli da vide i čuju nešto o najnovijim trendovima u oblasti ICT.

Sa druge strane, vjerujem da se, i površnim pogledom, može zapaziti veliki pomak koji je Crna Gora ostvarila u oblasti primjene modernih informacionih i komunikacionih tehnologija. U tom kontekstu, INFOFEST je imao i ima izuzetno važnu ulogu, jer je, svih ovih godina, znao da odabere ono najvrednije, da usmjeri tamo gdje se treba zaputiti, da pomogne razumijevanju svega onoga što sobom nose savremene tehnologije.

Prof. dr Vujica Lazović je takođe naglasio i da vjeruje da je sličan uticaj INFOFEST imao i na druge države u regionu, kad je u pitanju ICT scena.

„Raduje me da su neke manifestacije sličnog tipa, koje danas imamo u Crnoj Gori, praktično izrasle iz INFOFEST-a, da se organizuju po uzoru na njega, grade sebi mjesto i to nas dodatno čini ponosnim.

Svakako, jubilej nas obavezuje da budemo još bolji, još zanimljiviji. Sudeći po ovogodišnjem programu Festivala, po bogastvu i raznovrsnosti programskih sadržaja, mislim da će dvadeseti INFOFEST po mnogo čemu biti uspješniji od svih prethodnih“.

Ovdje možete pogledati intervju, objavljen na portalanalitika.me:

http://www.portalanalitika.me/ekonomija/vijesti/117103-lazovi-veliki-jubilej-crnogorske-informatike