Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Проф. др Вујица Лазовић - министар за информационо друштво и телекомуникације

МИДТВујица Лазовић је рођен 10. марта 1963. године у Плаву у Црној Гори. Економски факултет у Титограду (данашња Подгорица) је уписао 1982. године а завршио 1986. године са просјечном оцјеном 9,83. Добитник је више награда и признања, међу којима се истичу награда ослобођења Подгорице “19 децембар” и награду Универзитета “Вељко Влаховић” за најбољи успјех на завршној години студија. Постдипломске студије, смјер “Информациони системи и кибернетика”, завршио је на Економском факултету у Београду. Магистарски рад одбранио је 1994. године на Економском факултету у Београду, а академски степен доктора наука стекао је 1997. године на Економском факултету у Подгорици.

Вујица Лазовић је засновао радни однос на Економском факултету 1988. године. У периоду од 1989. до 1993. године обављао је и низ јавних функција (посланик у Скупштини Црне Горе, посланик у Вијећу грађана Скупштине Југославије, министар у Влади Црне Горе, итд.).

У периоду од 1998. до 2000. године био је продекан за наставу на Економском факултету а у периоду од 2001. до 2006. је обављао функцију декана Факултета. У звање доцента је изабран 1998. године а 2003. године је изабран у звање ванредног професора за групу предмета из ���Информатичке економије”. Изводи наставу на више дисциплина на додипломским и постдипломским студијама на Економском факултету (Информатичка економија, Менаџмент информациони ситеми и Пројектовање информационих система), као и наставу из предмета Информациони системи на одсјеку за политикологију на Правном факултету. Од 2008. године руководилац је докторских студија на Економском факултету у Подгорици. Аутор је више радова, књига и публикација из области Економије и Пословних информационих система. Обавио је неколико студијских боравака у Великој Британији и САД.

Од 2006. године обавља функцију потпредсједника Владе за економску политику у Влади Црне Горе, а од 2009. године је Министар за информационо друштво у Влади Црне Горе.

Говори руски и енглески језик. Ожењен је и има кћерку.